Ajankohtaista I News

6/24

9.6. Kennelliin on saapunut vahvistusta tuontiuroksen muodossa. Long Yueh Hao of Pao Chung, Tsuki tai tuttavallisemmin Minin isä, saapui Taiwanista 1.6. Lisäksi päivitetty shibojen pentuesuunnitelmasivua, joskaan mitään ei vielä ole lyöty lukkoon. 

5/24

4.5. Kruunupyyn näyttelyssä Mini-shiba oli rotunsa paras ja sai sertin. Jäämme odottelemaan kahden vuoden ikää ennen viimeisen muotovalion arvoon oikeuttavan sertin metsästystä. Miyu oli mukana saaden ERI:n. 

1.5. Hyvää Vappua! Kotisivujen galleriaan päivitetty kuvia pentueista. Harun pennut täyttivät eilen 3 viikkoa ja aloittivat ulkoilun kelien lämmettyä. Pennut kasvavat ja kehittyvät hyvää vauhtia. 

4/24

20.4. Kaikki akitan pennut ovat löytäneet oman ihanan kotinsa. 22.4. Haru-shiba synnytti neljä ihastuttaa pentua. Kaikki on mennyt hyvin ja pennut kasvavat kohisten. Nämä pennut on jo varattu.

7.4. Akitan pennut ovat 6 viikon ikäisiä. Osa lähtee uusiin koteihinsa reilun viikon kuluttua. Vapaana lyhytkarvainen brindle narttu.

3/24

21.3. Yukon pennut 4 vko. Pennuista vielä yksi brindle, lyhytkarvainen narttupentu varattavissa. Enemmän tietoa pennuista Akitan pennut -sivulla!

2/24

26.2. Yuko synnytti 5 potraa akitanpoikasta 22.2., 4 tyttöä ja yhden pojan. Lisää tietoa pennuista Akitan pennut -sivulla!

11.2. Yuko on tukevasti tiineenä kaksoisastutuksen jäljiltä. Toivon hartaasti, että molemmista isäehdokkaista saataisiin pentuja. Pentuja odotetaan syntyväksi vajaan kahden viikon kuluttua. 

Kävimme myös Parkanon ryhmänäyttelyssä kääntymässä Harukon kanssa, tuloksena EH, joka nyt oli alle kaikkien odotuksien. Positiivista oli, että Haruko ensimmäisessä näyttelyssään (koskaan ikinä) käyttäytyi oikein mallikkaasti ja esiintyi hienosti. 

1/24

15.1. Hyvää alkanutta vuotta 2024. Mini-shiba kävi lopuissakin terveystutkimuksissa hyvin tuloksin! Yuko-akitan tiineyden varmistumista joudutaan odottelemaan vielä 2-3 viikkoa. Miyu-shiban pennut ovat nyt 4,5 viikkoa eikä enää pitkää aikaa siihen, että lähtevät uusiin koteihinsa.

12/23

Hyvää Joulua!

23.12. Yuko on kaksoisastutettu onnistuneesti. Nyt jäädään odottamaan astutuksen tuloksia ja toivotaan, että molemmille uroksille syntyisi jälkeläisiä. Enemmän tietoa Akitan pennut -sivulla.

Yuko-akitalle suunnitteilla pentue, tarkoituksena tehdä kaksoisastutus. Pentuja odotetaan syntyväksi helmikuun lopulla, mikäli astutukset onnistuvat suunnitellusti, ja pennut ovat luovutusikäisiä huhikuun puolivälissä.

Miyu-shiba synnytti kolme b&t väristä urospentua 14.12. Kaikki pennut on varattu.

11/23

Miyu on tukevasti tiine, toivotaan, että myös synnytys menee hyvin. Shiban pennut -sivu päivitetty. 

10/23

Harukolle päivitetty oma sivu.

9/2023

Reika etsii sijoituskotia. Lisätietoja Kotia etsii -sivulla.

8/2023

14.8. Kävimme näyttelyssä pienen tauon jälkeen. Halsuan ryhmänäyttelyssä kennelimme uusin tulokas Miyu-shiba sai EH:n, Yuko-akita ERI:n, mutta SA ja täten valioitumis-serti jäi vielä saamatta. Mini-shiba sen sijaan toi voiton kotiin shiboissa ollen ROP-juniori ja ROP kera sertien, joten ei ollut ihan turha reissu. 

6/2023

23.6. Hime etsii lemmikkikotia. 

5/2023

30.5. Mini käväisi kahdessa lähinäyttelyn pentukehässä pyörähtämässä. Tuloksena PEK 1 KP ja ROP-pentu molemmilla kerroilla. Arvostelutkin olivat erityisen mieltä lämmittäviä.

11.5. Hime kävi pyörähtämässä Seinäjoen ryhmänäyttelyssä 6.5. ja tuloksena JUN ERI 2 SA PN2 Vara-SERT. Kaikki koirat nyt voimakkaassa karvanlähdössä. Yukokin ilmoitettu useampaan näyttelyyn, mutta pohjavilla uupuu tällä hetkellä täysin. Mietinnässä, että viitsiikö viedä hakemaan H:ta puuttuvan karvapeitteen vuoksi. 

4/2023

19.4. Himen esiintyminen Vaasa KV:ssä tuotti tuloksena JUN ERI JUK 2 ilman SA:ta. Tyytyväisiä ollaan, etenkin kun nyt esiinnytty näyttelyissä täysin ilman pohjavillaa. 

Toukokuussa osallistumme molempiin Seinäjoen ryhmänäyttelyihin sekä Karvian ryhmänäyttelyyn. 

3/2023

29.3. Kaikki akitapennut varattu. Seuraava akitapentue suunnitteilla aikaisintaan 2024 kevät-kesällä.

23.3. Pitkäkarvainen narttupentu alustavasti varattu, eli enää vapaana lyhytkarvainen urospentu tämän hetkisestä akitapentueesta. Luovutus 2.4. alkaen.

22.3. Akitanpennut kasvavat kohisten. Ensimmäiseen mahdolliseen luovutuspäivään on enää vajaat pari viikkoa aikaa. Kotia etsii vielä punainen lyhytkarvainen urospentu sekä pitkäkarvainen punainen narttupentu.

Meitä pääsee tapaamaan todennäköisesti huhtikuussa Seinäjoen ryhmänäyttelyssä sekä Vaasan KV näyttelyssä. Toukokuussa suunnitelmissa niin ikään Seinäjoen ja Karvian ryhmänäyttelyihin osallistuminen.

2/2023

19.2. Shiba-sivulle päivitetty uusimman shiba-tyttömme Minin tiedot. 

18.2. Yukon pennut täyttävät ensi yönä viikon! Kaikki hyvin, pennut kasvavat tasaisesti. Pennut on tällä hetkellä alustavasti kaikki varattuja. Mikäli nartuissa sattuisi olemaan pitkäkarvaisia, niin siinä tapauksessa voi narttu tai kaksikin olla vailla omaa kotia. Päivitetty pari kuvaa pentueen sivulle.

12.2. Akitapennut syntyneet, ensimmäinen tuli maailmaan heti puoliltaöin. Lisää tietoa Pennut-sivulla.

9.2. Yukon lämmöt laskeneet tänään <37 asteen. Synnytys käynnistynee 48 tunnin sisällä. Kaikki ulokkeet pidetään ristissä, jotta komplikaatioita ei tulisi.

4.2. Kävimme tiineysultrassa Yukon kanssa. 6 pentua näyttäisi olevan tulossa. Hime-shiba kävi ensimmäisessä näyttelyssään. Tuloksena PEK2. Hienosti käyttäytyi eikä ollut moksiskaan sisänäyttelyn hälinästä. Tyytyväisiä ollaan.

1/2023

25.1. Levi-shiba kävi silmätarkissa ja lopputulemana täysin terveet silmät! Yuko-akita jatkaa pyöristymistä.

21.1. Yuko alkaa pyöristyä sillä vauhdilla, että nyt uskaltaa jo sanoa, että pentuja on tulossa. Ensimmäinen Axilur-annos annettu tänään.

17.1. Levi-shiba kävi eilen terveystarkeissa ja tänään saatiin jo tulokset: patella 0/0, lonkat A/A, kyynärät 1/1. Tyytyväisiä ollaan. Silmät vielä tutkitaan lähiviikkoina.

16.1. Yukon ensimmäisestä astutuksesta on tänään kulunut 35 vuorokautta. Mielestäni vatsalinja on laskenut, mutta varmaksi ei vielä pysty mitään sanomaan. Viikon päästä luulen, että voidaan jo varmaksi sanoa, onko pentuja tulossa vai ei.

Hime on ilmoitettu Parkanon ryhmänäyttelyyn, eli meidät pääsee tapaamaan siellä. Muuten keväälle suunnitteilla ensisijaisesti lähialueiden eli Pohjanmaan/Etelä-Pohjanmaan näyttelyitä.

1.1. Hyvää Uutta Vuotta 2023. 

12/2022

13.12. Yuko astutettu onnistuneesti tänään, uusintaa koitetaan vielä huomenna. Akitan pennut -sivu päivitetty. 

4.12. Päivitetty pennut-sivu akita- ja shibapentueiden osalta. Yuko-akita aloittanut juoksunsa ja koitetaan astuttaa. Mikäli astutus onnistuu, on tulevat pennut luovutusikäisiä huhtikuussa 2023. 

11/2022

30.11. Päivitetty Reikan ja Yukon geenitestitulokset, sekä pennut-sivu.

29.11. Päivitetty Hime-shiban sivuille GM1-geenitestin tulos. 

27.11. Päivitetty Pennut-sivulle alustavasti suunnitellut pentueet vuodelle 2023.

24.11. Hime-shiban ja Yuko-akitan kuvaustulokset päivitetty. Geenitesti-näytteet otettu ja näiden tuloksia odotellaan.

22.11. Lisätty Chapo- ja Levi-shiboille omat sivut.

4.11. Hime-shiba rekisteröity Suomeen. Himen omalta sivulta löytyy linkki jalostustietokantaan.

10/2022

27.10. Reika rekisteröity Suomeen. Reikan omalta sivulta löytyy linkki jalostustietokantaan.

22.10. Reborn Reika, "Reika" Seinäjoen KV -näyttelyssä JUN ERI2 SA JUN-SERT PN-3 SERT Suomen JMVA!

9/2022

17.9. Reika ja Hime lisätty shiba-sivulle. Linkkiä jalostusnettiin ei vielä ole keskeneräisen rekisteröinnin vuoksi.

8/2022

28.8. Ruoveden ryhmänäyttelssä Chizuko Go O Inujima "Yuko" ROP neljästä akitasta. Dangan Katsumaru JUN ERI2.

27.8. Chizuko Go O Inujima "Yuko" oli 5. paras akitanarttu Akita ry:n päänäyttelyssä lähes 42 nartun joukosta!

7.8. Chizuko Go O Inujima, "Yuko" saavutti Fi JMVA -arvon Maalahden näyttelyssä!

Shibanarttu etsii sijoitus- tai yhteisomistuskotia. Jos kiinnostuit, lähetä viesti yhteys-sivun kautta.

5/2022

Kotisivut julkaistu.